2021-06-22 187 浏览
Sueno 高质西班牙餐厅Sueno一直好中意食西班牙菜~ 今次我地叫左乳猪❤️黑毛猪火腿波牛油果藜麦沙律仲有甜品拼盘前菜黑毛猪火腿波,一咬落去好香好软好似薯仔溶合左火腿既口感,感觉真系好特别烤乳猪配焦糖菠萝🍍大大一只皮脆肉滑既乳猪腿,上盘时已经切开左4件,岩岩好配上4件焦糖菠萝,真系好match好好味呀😊最中意个乳猪既味道岩岩好唔会咸(依间餐厅调味真系岩岩好,烤既火喉又控制得好,肉质唔会干,肉质保持到咁嫩滑个皮仲要咁脆唔会淋,大厨既厨艺真系好高超)牛油果藜麦沙律,由于叫左乳猪,所以想食d菜平衡下要个清爽口感,沙律🥗汁似乎系柚子汁,酸酸地好开胃,个沙律入面仲有士多啤梨同蓝莓🫐点缀个牛油果🥑口感真系岩岩好平衡搭够由于餐牌上既甜点都好吸引咁,所以我地叫左个甜品拼盘,个拼盘有心太软配云呢拿雪糕,蓝莓cheese cake同埋西班牙油条,系好出名既西班牙小食😍个西班牙油条仲有朱古力酱同埋炼奶可以点黎食(我中意配朱古力)📍湾仔皇后大道东137号地铺(湾仔D出口近点)
Sueno

高质西班牙餐厅Sueno
一直好中意食西班牙菜~
今次我地叫左乳猪❤️黑毛猪火腿波
牛油果藜麦沙律仲有甜品拼盘

📍湾仔皇后大道东137号地铺(湾仔D出口近点)
黑毛猪火腿波
黑毛猪火腿波