2023-01-25
今次二访哩间西班牙fusion餐厅 每次都唔会令人失望~ 湾仔店以粉红色同mint色为主色调 座位宽敞 环境好舒适 啱晒庆祝节日/生日聚餐🎊🎊(不过留意节日可能会有最低消费) 另外尖沙咀同中环亦有分店至尊海鲜西班牙饭(二人份🥘 $398𝗗𝗲𝗹𝘂𝘅𝗲 𝗣𝗮𝗲𝗹𝗹𝗮 𝗰𝗼𝗻 𝗠𝗮𝗿𝗶𝘀𝗰𝗼 (𝗳𝗼𝗿 𝟮)西班牙炒饭用咗signature嘅铁锅上菜 以保持热辣辣嘅温度 小编觉得份量够3-4人食🤣略嫌饭身偏湿 饭面铺上各种海鲜 有大虾、带子、帆立贝、大蚬、鱿鱼、青口等 鲜味十足🦐🦑 鹅肝黑松露酱意大利面 $165𝗦𝗽𝗮𝗴𝗵𝗲𝘁𝘁𝗶 𝗰𝗼𝗻 𝗙𝗼𝗶𝗲 𝗚𝗿𝗮𝘀 𝘆 𝗖𝗿è𝗺𝗲 𝗧𝗿𝘂𝗳𝗳𝗹𝗲鹅肝份量唔算细 唔会太硬 味道香口(不过如果一个人食晒可能会有啲腻😂) 意粉汁好creamy 黑松露味好浓 上面嘅蘑菇都比得好足🍄🍄之后嚟到重点推介嘅甜品!流心软芝士麻薯厚松饼🥧 $128𝗟𝗮𝘃𝗮 𝗗𝗶𝘃𝗮就咁听个名以为佢系好腻𠮶啲松饼 点知一试有惊喜 一切开流心效果十足 食落仲系热辣辣嘅 中间夹住软淋淋嘅麻薯 芝士味唔算太浓 而松饼质感比较似疏乎厘 好有空气感 口感轻盈所以食落唔会好有负担 当时我地三个食
至尊海鲜西班牙饭(二人份🥘 $398
鹅肝黑松露酱意大利面 $165
之后嚟到重点推介嘅甜品!
流心软芝士麻薯厚松饼🥧 $128
𝗟𝗮𝘃𝗮 𝗗𝗶𝘃𝗮
就咁听个名以为佢系好腻𠮶啲松饼 点知一试有惊喜 一切开流心效果十足 食落仲系热辣辣嘅 中间夹住软淋淋嘅麻薯 芝士味唔算太浓 而松饼质感比较似疏乎厘 好有空气感 口感轻盈所以食落唔会好有负担 当时我地三个食到饱晒都仲可以系几分钟内啪晒成个🤣 不过留意佢系即叫即整 需时30分钟 所以建议可以预早少少叫厨房开始整定先~
西班牙炸油条 $78
𝗖𝗵𝘂𝗿𝗿𝗼𝘀
呢个亦都系即叫即整 拎上手热辣辣 表面炸到脆卜卜 咬落去入面好松软🤤伴碟有朱古力酱、士多啤梨、蓝莓同忌廉 制造出多层次嘅口感