2022-03-19
近排去西营盘食一间几出名嘅西餐 见到好多人食 唔知好唔好食呢😚𝑆𝑒𝑡 𝐿𝑢𝑛𝑐ℎ (𝑆𝑡𝑎𝑟𝑡𝑒𝑟 + 𝑀𝑎𝑖𝑛 + 𝐷𝑎𝑖𝑙𝑦 𝐷𝑒𝑠𝑠𝑒𝑟𝑡)𝑆𝑡𝑎𝑟𝑡𝑒𝑟 👅𝐷𝑎𝑖𝑙𝑦 𝑆𝑜𝑢𝑝 𠮶日系南瓜汤 汤偏杰身 饮落几滑 味道好浓郁 好饮🥰👅𝐷𝑎𝑖𝑙𝑦 𝐴𝑝𝑝𝑒𝑡𝑖𝑧𝑒𝑟 +$20𠮶日系炸洋葱圈 佢整得好出色 外层脆卜卜😛外皮亦都唔会同洋葱分离 洋葱几淋 一啲都唔生 正🤤𝑀𝑎𝑖𝑛👅𝑆𝑝𝑖𝑐𝑦 𝐶𝑟𝑎𝑏 𝑃𝑎𝑠𝑡𝑎 $188呢个系佢哋嘅招牌菜 佢用咗天使面 有得拣辣度 我哋拣咗小辣 食落调味十足😋带少少辣去吊味 蟹肉份量都好多 亦都食唔到蟹壳🙈不过有少少偏油 但系整体都好食嘅👅𝐹𝑖𝑠ℎ & 𝐶ℎ𝑖𝑝 $198呢个系女小编觉得系最好食嘅‼️炸粉唔会太厚 上枱嘅时候仲好热 外层炸得几脆 最重要系鱼嘅肉质唔错 食落几滑🤩但系又唔系普通鱼柳质地 几高质 推荐😍👅𝐷𝑎𝑖𝑙𝑦 𝐷𝑒𝑠𝑠𝑒𝑟𝑡佢系炸donut balls嚟嘅 上面洒咗少少糖 再点炼奶 食落去好似食紧沙翁咁 几好味😝总括嚟讲 呢间餐厅嘅嘢食几高质😋虽然喺西营盘嚟讲有少少偏贵 但系真系一分钱一分货 的确系比其他餐厅好食啲嘅🤓大家要嚟呢度一试呀
𝑆𝑡𝑎𝑟𝑡𝑒𝑟
👅𝐷𝑎𝑖𝑙𝑦 𝑆𝑜𝑢𝑝
𠮶日系南瓜汤 汤偏杰身 饮落几滑 味道好浓郁 好饮🥰
👅𝐷𝑎𝑖𝑙𝑦 𝐴𝑝𝑝𝑒𝑡𝑖𝑧𝑒𝑟 +$20
𝑀𝑎𝑖𝑛
👅𝑆𝑝𝑖𝑐𝑦 𝐶𝑟𝑎𝑏 𝑃𝑎𝑠𝑡𝑎 $188
👅𝐹𝑖𝑠ℎ & 𝐶ℎ𝑖𝑝 $198
👅𝐷𝑎𝑖𝑙𝑦 𝐷𝑒𝑠𝑠𝑒𝑟𝑡
总括嚟讲 呢间餐厅嘅嘢食几高质😋虽然喺西营盘嚟讲有少少偏贵 但系真系一分钱一分货 的确系比其他餐厅好食啲嘅🤓大家要嚟呢度一试呀🙈
😋 好味:8.78/10
🤑 价钱:7.76/10