2023-10-05 64 浏览
经过黄埔呢间西餐厅,见到入面装修得几靓,价钱唔算太贵,就入去试吓。面包配意大利黑醋,面包焗到外脆内软,点埋开胃嘅黑醋,好夹。焗牛骨髓 - 牛骨髓好甘香,上面仲有大量肉碎,好惹味,配埋吐司一齐食,可以食落冇咁油腻,呢个菜式几特别烧德国咸猪手配酸椰菜薯蓉,猪皮整得非常出色,食落个皮脆卜卜但又有少少烟韧嘅感觉,好正,d肉味道啱啱好,唔会太咸,而d薯蓉好滑,好香牛油味。烟肉眼排9安士 - 牛排系用个炉热住,可以控制牛排嘅生熟程度,牛排食落好juicy,好淋,有烟熏味好香,一d都唔韧,加上香草牛油嘅香味,仲有配其他酱,令牛排嘅味道提升唔少。仲跟埋薯条,炸到脆卜卜热辣辣,好好味。梳乎厘,好巨型嘅甜品,成把餐刀咁大,一切开里面嘅蛋香飘出黎,食落好creamy,,好湿润软淋淋,最惊喜食到最底层系有层布丁,非常满足。荔枝菠萝沙冰,饮落好fresh嘅荔枝同菠萝香味,甜甜酸酸,好消暑。绵花糖朱古力奶昔,真系好吸睛,上面劲多唔同种类嘅绵花糖,而d奶昔饮落好香滑,朱古力味都好特出。

面包配意大利黑醋,面包焗到外脆内软,点埋开胃嘅黑醋,好夹。