2023-12-07
♡♡♡📍 The Hunt Coffee & Roastery (观塘)观塘鸿图道75号KOHO地下A及B号舖观塘真系有好多好野食,仲好多有心思既小店,有排都试唔哂~今次拣左呢间西餐,成间舖头装修系芸芸工业大厦之中特别抢眼🤩🍽️ Merry Christmas Mr. Turkey临近圣诞,开始有火鸡可以食🍗火鸡生熟程度啱啱好,唔会太生,同时都唔会熟到嚡熠熠。伴碟都好有心思,有肉桂焦糖苹果、芦笋、栗子蓉同牛肝菌黑松露酱🤤🤤火鸡肉同菇菌酱原来又几夹,食落去唔太干,湿润得嚟仲有啲菌类既香气~🍽️ Hurry X'Mas都系圣诞特别甜品🍧中间黄色𠮶旧系肉桂加姜同红萝卜整成既Mousse,姜味好出,再加埋肉桂味,食落去好似食紧好软滑既姜饼人,好有圣诞气氛!仲有最最最靓既,系旁边𠮶碟既朱古力酱,加左食用闪粉,倒出嚟真系好靓🤩🤩🍽️ Angus Sirloin食西餐必食肉~食五成熟既安格斯西冷,啖啖都肉味香浓!就咁加少少盐,就已经好足够,不过如果钟意浓味既,都仲有一碟仔黑椒酱搭够😋伴碟仲有一旧烧蒜,烧得好靓~🍽️ Turin Spicy Chicken Wings睇个名,觉得系意大利风辣味鸡翼🦃其实食落去
观塘鸿图道75号KOHO地下A及B号舖
🍽️ Merry Christmas Mr. Turkey
🍽️ Hurry X'Mas
🍽️ Angus Sirloin
🍽️ Turin Spicy Chicken Wings
睇个名,觉得系意大利风辣味鸡翼🦃其实食落去有啲似tabasco味鸡翼🤣🤣辣得嚟带点酸味,食落去都几惹味🤭