2024-05-27
今日黎到佐敦食一间西餐厅, 餐厅既环境几好, 坐得好舒服, 侍应既服务都好好, 唔会一次上晒D菜, 会等你食完先再下一样, 呢点几好呢到主要都系食西式既食物, 我地叫左个2人餐, 都好抵食, 有前菜, 2个主菜, 仲包2个甜品同埋2杯饮品首先前菜我地叫左酸忌廉烟肉薯条, 薯条炸得金黄酥脆, 面头有一粒粒既烟肉碎增加左个口感, 搭配埋酸忌廉酱, 令到个口感好丰富, 薯条脆卜卜, 加埋烟肉咸香同埋酸忌廉, 好特别既小吃选择主菜叫左龙虾意大利饭, 黎到真系好震撼, 有半边龙虾, 仲要好大只, 食落好弹牙鲜甜, 而且个虾钳都帮我地卜开左, 好容易就食到, 意大利饭用左虾虾汁去煮, 所以食落个阵都好浓既龙虾味另一个主菜就叫左肉眼牛扒, 牛扒煎得岩岩好, 外层煎得焦香, 入面仲鲜嫩多汁, 我地叫左7成熟, 煎得都岩岩好, 食落都有牛味同埋肉既口感都好好, 配菜有焗薯同埋沙律菜, 份量黎讲都好足够, 绝对够食甜品方面佢有得拣雪糕或者芝士饼, 不过我地都食得太饱啦, 净系叫左雪糕食, 估唔到系movenpick总括黎讲, 呢间餐厅既食物同埋服务质素都好好, 绝对推荐下次再黎帮衬
呢到主要都系食西式既食物, 我地叫左个2人餐, 都好抵食, 有前菜, 2个主菜, 仲包2个甜品同埋2杯饮品 首先前菜我地叫左酸忌廉烟肉薯条, 薯条炸得金黄酥脆, 面头有一粒粒既烟肉碎增加左个口感, 搭配埋酸忌廉酱, 令到个口感好丰富, 薯条脆卜卜, 加埋烟肉咸香同埋酸忌廉, 好特别既小吃选择 主菜叫左龙虾意大利饭, 黎到真系好震撼, 有半边龙虾, 仲要好大只, 食落好弹牙鲜甜, 而且个虾钳都帮我地卜开左, 好容易就食到, 意大利饭用左虾虾汁去煮, 所以食落个阵都好浓既龙虾味 另一个主菜就叫左肉眼牛扒, 牛扒煎得岩岩好, 外层煎得焦香, 入面仲鲜嫩多汁, 我地叫左7成熟, 煎得都岩岩好, 食落都有牛味同埋肉既口感都好好, 配菜有焗薯同埋沙律菜, 份量黎讲都好足够, 绝对够食 甜品方面佢有得拣雪糕或者芝士饼, 不过我地都食得太饱啦, 净系叫左雪糕食, 估唔到系movenpick 总括黎讲, 呢间餐厅既食物同埋服务质素都好好, 绝对推荐下次再黎帮衬