同男朋友出街食饭,想有情调啲于是去咗呢间位于工厦一楼嘅西餐厅~工厦好似冇lift,我同男友都系行一层上去。餐厅外面贴有一啲报章推荐文章,同埋午餐Menu。拉开门入到去,餐厅侍应会首先帮忙量度体温,确保客人冇发烧之后就会带入去坐位。餐厅环境布置得几浪漫,好适合情侣黎拍拖或者同发展中嘅异性嚟约会~餐厅好贴心咁样要求客人留低联络方式,以防他日有疫情问题可以联络客人餐枱上面有水比客人自己添加,适合一啲唔钟意饮餐饮嘅人士点完餐之后,店员会首先上餐包同bread sticks。餐包烘过先上碟,所以好松软而且餐包入面有辣蕃茄干,配埋黑松露味嘅忌廉芝士,好好味餐包配黑松露忌廉芝士呢个田螺真心好中意,薯蓉铺面,下面有12粒田螺,都好足料!而且d汁超浓蒜味,夹埋个薯蓉食超惹味如果再去一定会再叫呢个!香蒜薯蓉焗田螺个意大利馄饨都相当唔错~个酱汁好香浓,而且包住晒d馄饨,令到粒粒都好够味值得一赞系个馄饨皮煮得岩岩好,唔会太淋不过个汁比较浓嘅关系,食到尾都会有少少腻,最好就两个人或以上share。菠菜芝士意大利馄饨配黑松露忌廉汁重头戏就当然系个吉列牛啦~呢个真心好味,个外皮炸到好脆,但入面块牛柳仲系好嫩,仲要冇

餐厅外面贴有一啲报章推荐文章,同埋午餐Menu。

餐枱上面有水比客人自己添加,适合一啲唔钟意饮餐饮嘅人士

点完餐之后,店员会首先上餐包同bread sticks。
餐包烘过先上碟,所以好松软

而且餐包入面有辣蕃茄干,配埋黑松露味嘅忌廉芝士,好好味

餐包及芝士条
餐包
餐包配黑松露忌廉芝士

呢个田螺真心好中意,薯蓉铺面,下面有12粒田螺,都好足料!

而且d汁超浓蒜味,夹埋个薯蓉食超惹味

如果再去一定会再叫呢个!
香蒜薯蓉焗田螺

个意大利馄饨都相当唔错~
个酱汁好香浓,而且包住晒d馄饨,令到粒粒都好够味

值得一赞系个馄饨皮煮得岩岩好,唔会太淋

菠菜芝士意大利馄饨配黑松露忌廉汁

重头戏就当然系个吉列牛啦~

呢个真心好味,个外皮炸到好脆,但入面块牛柳仲系好嫩,仲要冇筋!

佢仲好甜心咁样有两个酱配左,两个都系芥末酱,但一个系刺激性d,另一个就淡d芥末味

侧边个沙律都唔系讲笑,佢地系用左橙汁去做沙律汁

令到个沙律好清新,男朋友平时唔中意食沙律都话好味

不过佢就唔太有松露味,但我个人觉得就算咁都好好味,绝对高质!
黑松露吉列牛柳

呢个苹果挞完全系我想要果种,底部系酥皮,表面系铺满苹果薄片

酥皮好脆,但系有少少over-baked嘅感觉,能够改善一下会更好

雪糕好浓云尼拿味,配住苹果挞好夹

苹果挞

呢间餐厅价钱比较贵,所以我会推荐情侣黎庆祝d纪念日~
2020-07-13
餐包及芝士条