2020-02-21
今日行经佐敦,又想食西餐,喺网上揾到有间唔错嘅西餐厅,所以去试吓,离佐敦地铁站唔系好远,行几分钟就到。门口有open area可以坐喺度望街景,我地就选择咗入面喺位置。我地叫咗餐汤,沙律同主菜,首先汤系叫咗椰菜花忌廉汤,个汤好creamy,椰菜花搅碎晒再煮成忌廉汤,好滑完全有渣,好浓嘅椰菜花味,加埋个脆多士一齐食,好好食Parma ham沙律,呢个沙律系用黑醋做汁,好开胃酸酸地配埋新鲜嘅沙律菜,好fresh,夹埋Parma ham一齐食,好正。牛肝菌意大利饭,d饭劲正,个忌廉汁完全渗入个饭入面,好入味,个饭质地软硬适中,唔会太硬,仲有好多牛肝菌片喺饭入面,非常香。忌廉汁香煎三文鱼扒,三文鱼扒煎到个皮好香,好脆,完全冇overcook啱啱熟,d鱼肉仲好juice好滑,配埋个忌廉酱汁,个汁酸酸地,啱啱中和三文鱼嘅鱼油,所以一d都唔觉得油腻,d配菜都好正,用牛油同少少黑椒煎过,好惹味。