2020-06-28 577 浏览
星期六嘅晚上无咩做,决定同Friend黎Chill返下。之前净系食过教育路本店嘅午餐,未试过分店呢边。呢边地方比较阔落,我哋当晚冇订枱,但好彩店员话净返最后一张Walk in枱。我哋叫咗一个生蚝拼盘同House White Wine,今晚嘅时令生蚝有三种,分别来自于美国同法国,生蚝都洗得好干净,味道正常同新鲜。而主菜方面我哋叫咗西班牙伊比利亚黑毛猪天下第一刀,呢道菜非常有惊喜,首先系绝对冇overcook,猪肉其实65度就已经够熟,我哋切出嚟旧肉仲系粉红色,其次佢系煎得非常之香,食得出腌料方面都落咗好多功夫,同埋非常之林。而牛扒方面我哋叫咗美国Prime grade嘅西冷,虽然叫咗五成熟,但食落去仲系有啲韧,肉味又唔算非常浓郁,呢道菜得有少少失望。我哋之后仲叫咗几杯酒同埋特饮,埋单$1100,性价比唔系好高,我比2/5分,不过绝对值得一试。

生蚝拼盘
黑毛猪(天下第一刀)
黑毛猪
美国Prime Grade西冷
美国Prime Grade西冷
2020-06-27
黑毛猪(天下第一刀)