2022-01-06
科学园有唔少餐厅,大部分嘢食都系提供俾打工仔嘅中等价位餐厅;而呢间西餐厅就系一间偶尔想食好少少,转换吓好心情嘅好去处。餐厅落Order净系需要Scan QR Code,就可以喺手机度睇同拣自己想食嘅嘢。晚市都有唔少嘢食同嘢饮,咁啱呢日生意比较好,有啲嘢食同甜品已经卖晒,不过都仲好唔少选择。🍴黑松露蘑菇忌廉汁天使面($118)🍴卖相都几唔错,一上菜就闻倒好浓嘅黑松露味。每一啖都食倒有忌廉汁,唔会觉得寡。天使面煮得好冧,口感好软熟。店员都有提醒啲忌廉汁好快干要快啲食🤗。🍴巴马火腿玛格丽特披萨($118)🍴店员将个Pizza切咗做六份,每一份上面都会有一块巴马火腿;意料之外嘅系个Pizza上面仲有啲泡菜,食落都几辣,但火腿就中和咗泡菜嘅辣😚。🍴炭烧酱猪肋骨($188)🍴即叫即烧,需时三十分钟左右。虽然边边位有少少烧㶶咗,整体上佢都系好食嘅;肉质好嫩,肥瘦适中。配菜有薯条同茄汁,如果薯条都脆番少少就唔错喇😋。🍴芒果益力多梳打($42)🍴卖相好睇,打卡一流;上层系冇味梳打水,下层系芒果浆。要饮嘅时候一定要捞匀晒,先可以饮倒甜度啱啱好嘅芒果梳打😉。🍴Pina Colada Smoothie($58
🍴黑松露蘑菇忌廉汁天使面($118)🍴
🍴巴马火腿玛格丽特披萨($118)🍴
🍴炭烧酱猪肋骨($188)🍴
🍴芒果益力多梳打($42)🍴
🍴Pina Colada Smoothie($58)🍴
标榜冇酒精嘅Cocktail ;佢嘅味比较淡,饮倒有少少椰子味,同波萝都几夹,如果唔钟意太甜嘅嘢饮呢杯就啱晒😁。
餐厅环境宁静,望向草地好惬意,气氛好适合慢慢咁叹番个西式晚餐。