2023-11-06 23 浏览
讲到九龙城,大家都会谂起食泰国野,但其实九龙城唔单止得泰国野好食,其实呢度仲有好多餐厅🍴都好好食、值得推荐的👍🏻,唔讲唔知原来呢度有间西餐厅🍴,而且好有艺术🎨气息!我地食咗:✨鲜蚝墨汁饭蚝好鲜,配上墨汁饭两者非常夹!饭落咗忌廉好滑creamy 。✨焗肉酱薯蓉以铁板上菜,非常热!小心烫手!呢碟一黎到已经忍唔住食咗大半碟啦!好食到停唔到😂✨焗牛油果蟹肉沙律焗热的牛油果🥑+蟹肉呢个配搭非常特别!再加上邪恶的芝士😆正!沙律菜🥗用黑醋调味,相当开胃!✨西班牙🇪🇸黑毛猪架呢个一定要食!必食!好有惊喜🤩!猪架非常厚,但厨师竟然可以做到肉质嫩滑之余又非常多汁!配埋苹果芥末酱,酸酸甜甜,中和猪的油腻感,真系一绝!随碟伴有炸蕃薯🍠条,非常脆!✨洋葱🧅汤、薯仔汤配蒜蓉包蒜蓉包🧄好脆!洋葱🧅汤好香,薯仔汤非常香浓,有种身处外国传统个种家的味道!再配上餐酒🥂建议选择白酒配搭👍🏻📍Cafe Gabbana (九龙城)地址:九龙城南角道62号地舖

我地食咗:
✨鲜蚝墨汁饭
✨焗肉酱薯蓉
以铁板上菜,非常热!小心烫手!
呢碟一黎到已经忍唔住食咗大半碟啦!好食到停唔到😂
✨焗牛油果蟹肉沙律
沙律菜🥗用黑醋调味,相当开胃!
✨西班牙🇪🇸黑毛猪架
呢个一定要食!必食!好有惊喜🤩!
✨洋葱🧅汤、薯仔汤配蒜蓉包
蒜蓉包🧄好脆!

再配上餐酒🥂
建议选择白酒配搭👍🏻

📍Cafe Gabbana (九龙城)
地址:九龙城南角道62号地舖