2023-11-30
呢日黎到北角汇食好西! 黎到呢间Briketenia ! 环境好CHILL~ 地方唔大~ 但食物却出奇地出色! 我地叫左set dinner ~ 前菜就要左忌廉蘑菇汤同埋鹅肝焦糖炖蛋配田园沙律, 主菜就要左香煎鲈鱼伴蚬肉忌廉汁, 香烤肉眼排配薯蓉及小甘荀, 野饮就饮番普通既热咖啡同热柠茶~ 佢既忌廉蘑菇汤好香蘑菇味同埋超creamy, 佢亦都有跟包, D 包够热好好食! 另一个前菜系鹅肝焦糖炖蛋配田园沙律, 我未试过咁食鹅肝, 佢既外表真系好似cream bulee, 但食落系鹅肝黎既, 仲配上几片法包, 真系好特别, 都好岩我地口味! 香煎鲈鱼伴蚬肉忌廉汁既鲈鱼够哂大块, 鲈鱼个皮煎到好香脆! 鲈鱼本身都好滑, 另外蚬肉都好好食! 完全冇沙! 香烤肉眼排配薯蓉及小甘荀, 肉眼排够哂牛味, 同埋已经切好哂方便食! 叹埋杯野饮真系一流!