2022-12-24
平安夜咁高兴嘅日子,我带爸爸去左位于荔枝角D2place 有Golf 🏌🏻🏌🏻♀️打的Eris's Kitchen 撑台脚食Lunch 😍😍😍,呢度环境好舒适,坐系梳化度食西餐,又可以欣赏多部电视的高尔夫球赛事,及现场客人练习打Golf (驳住萤幕),感觉唔错🥰,加上食物质素高,唔识打Golf 嘅我,下次会再嚟食嘢😆😆👍午餐包括打头阵嘅头盘~自助沙律吧,有我好钟意嘅Parma Ham 、莎乐美肠,哈蜜瓜片,另外亦有新鲜沙律菜,而拌了沙律酱及再撒上饭素嘅西兰花🥦,加添惹味感,好食👍👍👍汤有两款,黑松露蘑菇汤及南瓜汤都同样出色,够晒Creamy,配埋暖暖的面包一齐食,正👏🏻👏🏻👏🏻主菜:✔️香煎三文鱼柳配柠檬🍋牛油汁🐟🐟🐟🐟🐟三文鱼皮煎得很薄脆,鱼肉又不会嚡,配埋够清新嘅柠檬牛油汁,同埋法边豆、薯仔粒等配菜一齐食,味道一流😋😋👍,爸爸很喜欢吃👍👍✔蓝️青口蒜片辣扁意粉🍝🍝🍝🍝🍝蓝青口好新鲜,蒜香丛鼻又带点微辣嘅意粉,超级好食😋👍👍餐饮方面,我地叫了杯热咖啡☕️及一杯Mocktail 🍹~冻青柠薄荷乌龙,口味非常清新解渴😋👍我见到有些食客嗌了汉堡包配薯条的午餐,好吸引😍😍😍,我下次会再去食😆😆😆
主菜:
✔️香煎三文鱼柳配柠檬🍋牛油汁
🐟🐟🐟🐟🐟
✔蓝️青口蒜片辣扁意粉
🍝🍝🍝🍝🍝
蓝青口好新鲜,蒜香丛鼻又带点微辣嘅意粉,超级好食😋👍👍