約觀塘返工朋友食飯,見到呢間日式居酒屋有多款料理選擇🎏 仲有得著和服打卡👘 吸引左我地去試下😁店內空間非常闊落,坐得好舒服。店員招呼殷勤,上菜都會有講解👍🏻今次試嘅係:| 晚市 | * 尊貴日式居酒屋M5和牛料理二人晚餐 ($998) 時令原條日本魚,加4款刺身,肉質鮮美,由淡身食到油脂豐腴,份量又大,非常滿足😋再黎串燒拼盤有大蔥、牛舌、豬腸、雞軟骨、白鱔,我就最中意濃郁嘅牛舌同油脂勁香嘅白鱔。緊接落黎嘅壽司拼盤,分別有左口魚邊、呑拿魚、魚子、伊佐木,每款2件,食到呢度已經飽左7成!重頭戲嘅M5澳洲和牛,筋位唔多,肉質鬆軟嫩!肉味香濃又唔乾柴,油香四溢夠滋味✨ 牛肉瓦片蕎麥麵🍜,煎麵底配上牛肉片,非常香口。再飲埋清清地嘅什菌蜆湯,解一解飽滯。呢度最特別之處,係有大大部自助清酒機、多達幾十款清酒選擇,只要用手機掃描就飲到。清酒機任飲($188)2位,喜歡杯中物嘅一定要試!我就最中意金紋秋田酒造,純米原酒,飲落酒味非常濃厚 🍶 另一款今里酒造,清少少,啱女仔飲😊打卡都係重頭戲,呢度嘅和服👘款式都好靚,連木屐同頭飾,最啱同閨蜜黎飲飲食食,同影靚相✨

| 晚市 |
* 尊貴日式居酒屋M5和牛料理二人晚餐 ($998)