2021-06-19
餐厅以得意嘅猪仔灯🐷配日式和风设计,卡座私隐度高,环境感觉舒适😌🇯🇵月见猪腩肉丼($82)食材大有来头,选用宫城县嘅「一见钟情」 米,配以秘传酱汁及独门烤法嘅高质豚肉及日本生蛋黄,卖相好靓好吸引。满满嘅豚肉铺满咗饭面, 秘传嘅酱汁甜甜哋得嚟唔会太腻,豚肉味道浓郁又香口而且仲好嫩好腍;米饭混和酱汁、生蛋黄及香葱一齐食,口感丰富又有层次,几好食😋🇯🇵宫崎和牛寿喜烧火锅($179)白饭转乌冬(+$10)火锅汤底可拣寿喜烧或猪骨清汤,我拣咗寿喜烧汤底🥰配菜有芋丝、冬菇、豆腐、金菇及杂菜等,汤底加埋配菜嘅味道都好ok😋加钱转嘅乌冬亦好烟韧弹牙👍🏻而主角宫崎和牛系日本好有名气,肉同脂肪比例好好,牛味又香浓,口感滑嫩有少少即溶嘅感觉😋正👍🏻🇯🇵火炙牛舌($58)份量虽然唔太多, 但烧得几香口,厚度适中,口感有少少嚼劲但不会太韧,洒上少少黑椒几好食,唔错😋🇯🇵南蛮炸鸡($58)鸡块炸到热辣辣脆卜卜,啖啖肉之余仲又嫩又juicy,配埋炸物必备嘅沙律酱,惹味到一旧接一旧😋🇯🇵芒果热情果梳打($38)冰冻嘅梳打味道微酸带甜, 非常解渴,食住火锅饮真系好夹,而且仲好啱呢个天气饮👍🏻
🇯🇵月见猪腩肉丼($82)
🇯🇵宫崎和牛寿喜烧火锅($179)
白饭转乌冬(+$10)
🇯🇵火炙牛舌($58)
🇯🇵南蛮炸鸡($58)
🇯🇵芒果热情果梳打($38)