2023-03-07 178 浏览
今日Work from home,放左工同女朋友去左大角咀揾好野食,心血来潮好想食下越南河炒,就入去越北度。一入到去待应好有礼貌,最后系餐牌整左2个一人餐。生牛肉牛腩片汤河女朋友叫左个生牛肉牛腩片汤河粉,牛肉汤底好甜,无乜味精味,另外生牛肉同牛腩片肉味都好浓,而且河粉份量都好多,男仔都食得饱。虾头膏酸辣海鲜汤檬今日最惊喜系食呢碗汤檬,佢系酸辣带点海鲜味嘅汤底,但如果唔食得辣嘅人要留意下,因为佢相对都有谭仔3小辣度。另外佢D𩠌份量都几多,有2只青口,墨鱼仔,蚬肉同埋超好食嘅虾丸,埋单个阵仲叫个待应建议下净卖虾丸。海蜇沙律 & 炸春卷小食每人可以拣一款,海蜇好爽口,不过我自己就钟意配佢酸酸汁食。另外炸春卷系新鲜炸,超级热,春卷入面肉个份量都好多。肝酱小法包今次特别再叫多左个小食,肝酱味都好浓下,点埋个辣酱食好有层次感。薄荷柠檬梳打 & 三色咸柠七食越南野点可以唔叫同青柠有关嘅饮品,呢2杯饮品青柠味都好够,不过个人比较喜欢饮柠檬梳打多D。
一入到去待应好有礼貌,最后系餐牌整左2个一人餐。
生牛肉牛腩片汤河

虾头膏酸辣海鲜汤檬

海蜇沙律 & 炸春卷

另外炸春卷系新鲜炸,超级热,春卷入面肉个份量都好多。

肝酱小法包

薄荷柠檬梳打 & 三色咸柠七