2023-12-11 97 浏览
高质越南菜肥老虎放工后同朋友去左太子食饭,肥老虎叫左法式咖哩猪颈肉油香饭$58🌟🌟🌟🌟🌟份量十足,猪颈肉焦香嫩滑,油香饭劲好味,唔会太油,碗内仲有酸木瓜丝同油菜。而朋友就叫左火五火车头牛肉汤檬$78(生牛肉、熟牛肉、和牛牛丸、扎肉)🌟🌟🌟🌟🌟材料每款2-3件、和牛牛丸超重牛味、生牛肉片被滚汤浸熟左、熟牛肉炆得够淋身,汤底超重牛味,檬粉就软硬适中。再加左个小食岘港炸鱼饼$26🌟🌟🌟🌟🌟鱼饼带点微辣,超惹味,弹牙冻越南三式冰 $19🌟🌟🌟🌟🌟椰味浓郁,用手摇饮品外卖杯,方便摇匀冻白桃梳打 $19🌟🌟🌟🌟🌟白桃味道浓郁======详情======火五越式牛肉粉专门店 (华生楼) (太子)太子界限街14号华生楼地舖================#yummy #香港美食指南 #香港美食 #hkfoodie #hkfood #hkeat #吃货 #吃货日常 #肥老虎吃货 #相机食先 #冬日美食 #著数报料 #打卡美食 #打卡热点 #我是吃货 #香港探店 #香港美食探店 #太子美食 #太子好去处 #越南菜 #界限街 #火五越式牛肉粉专门店
高质越南菜

而朋友就叫左火五火车头牛肉汤檬$78

再加左个小食岘港炸鱼饼$26🌟🌟🌟🌟🌟
鱼饼带点微辣,超惹味,弹牙

冻越南三式冰 $19🌟🌟🌟🌟🌟
椰味浓郁,用手摇饮品外卖杯,方便摇匀

冻白桃梳打 $19🌟🌟🌟🌟🌟
白桃味道浓郁

======详情======
火五越式牛肉粉专门店 (华生楼) (太子)
太子界限街14号华生楼地舖
================