2022-10-16 403 浏览
好钟意喺中环嘅横街窄巷揾野食 因济经常都好有惊喜😙 今日嚟到嘅呢间越南餐厅 呢度嘅服务态度非常好🙈 而且食物质素都吸引到我会再嚟下一次 一于同大家介绍吓炸宾墟本来都唔系好知宾墟系啲咩 店员有好详细咁同我哋介绍 原来呢个系一份越南嘅特色小食 系炸米饼嚟嘅 加埋有少少辣酱 肉松 昆布鱼子酱 蟹子 樱花虾🥰 成个小食都好丰富 好有层次越式炸虾饼每次食越南嘢 都好钟意嗌虾饼🦐 好似咁样先够圆满吖嘛 呢度嘅虾饼真系自家手打㗎 唔系剩系得虾胶 因为喺虾饼入面仲见到有啲虾肉 唔系全部打到一劈胶咁 冇晒口感👍🏻 个人就几钟意呢碟啦烧猪肉法包呢个价钱来讲我觉得好抵食😺 呢个烧猪肉法包隔离有四片虾片 本来冇谂到咁大旧包 食完都几满足🥖 法包入面有香茅猪扒 肉质仲好有口感 配埋用孜然粉腌制 味道更升华 其他配料包括有扎肉 腌萝卜丝 生菜🥬Prime Pho Bo招牌汤河呢个招牌汤河一上碟已经闻到好清甜 饮落口之后 真系好想成锅饮晒呀🙈 上面嘅配料有好多 有封门柳 牛腩 牛丸 牛展 扎肉 比较特别嘅有牛脷 牛筋 牛尾🐮 真系乜都有啲啱晒三心两意嘅我呀💛 呢个汤底系用廿四小时熬煮而成 面头仲会有配条自家制油条
炸宾墟
炸宾墟
越式炸虾饼
越式炸虾饼
烧猪肉法包
烧猪肉法包
Prime Pho Bo招牌汤河
呢个招牌汤河一上碟已经闻到好清甜 饮落口之后 真系好想成锅饮晒呀🙈 上面嘅配料有好多 有封门柳 牛腩 牛丸 牛展 扎肉 比较特别嘅有牛脷 牛筋 牛尾🐮 真系乜都有啲啱晒三心两意嘅我呀💛 呢个汤底系用廿四小时熬煮而成 面头仲会有配条自家制油条 油炸鬼唔系剩系得面粉团㗎 入面仲有啲绿绿地色嘅系金不换🌱
Prime Pho Bo招牌汤河
越南青桔梳打
行到咁热炎炎夏日 真系好想嗌返杯冻饮🥤啲杯酸酸甜甜嘅青嘅梳打就啱晒喇
越南青桔梳打
蜂蜜椰子牛奶越南咖啡
呢杯咖啡嘅卖相好特别 因为佢系以滴漏方式滴出嚟㗎☕️ 初初望到佢个样都有啲唔知点样饮 店员又系好细心同我哋介绍 滴漏咖啡嘅底层有蜂蜜 另外白色个杯系用椰奶同牛奶打成嘅泡沫🫢 等个滴漏咖啡滴晒啲咖啡之后就可以同蜂蜜搅拌 搅拌完之后就将咖啡倒落白色嘅牛奶泡沫入面 饮落口就有淡淡嘅椰香😙 系一杯椰子味嘅latte咁样
蜂蜜椰子牛奶越南咖啡
虽然呢度嘅地点有少少难揾 但系我觉得食物质素真系好好 好推介俾大家😊