2023-03-09
今日系食在元朗系列,呢间masam系细铺果阵都食过非常高质,得知最近搬左大铺,环境大左靓左,坐位多左,就介绍埋朋友一齐黎食个晚餐,黎到门口招牌大大只masam logo无变,落玻璃都贴晒食物晚款式,一目了然。餐厅环境系比以前大,堂食大约有5张枱,其中3张4人枱,位与位之间都比较近,如果人多时可能都会比较热闹d,至于餐牌上既食物款式都同以前一样,仲多左d意粉类,有兴趣既朋友可以试试。马森至尊,薯条配黑松露酱今日试下个比较重量级d既马森至尊,黎到个饱真系好大个啰,一啖咬唔晒,材料有手打牛肉,德国肠,烟肉同炒蛋,手打牛肉有肉味有肉汁唔会干,炒蛋炒得几滑,呢2样都系讲求手势既野做得非常好,德国肠同烟肉都系来货野正常水准,另外配埋d洋葱生菜都好新鲜,成个包够大够饱又好食,薯条我记得以前系用波浪薯,而家转左粗薯,份量都多,不过略为炸得过左少少,呢度略扣少少分,黑松露酱正常水准。德国辣脆鸡堡配鱿鱼虾枝由于朋友唔食牛肉就拣个鸡堡食,材料除左有炸鸡都仲有条德国肠,层次感比较丰富,鱿鱼虾枝有3条,朋友食左一条先影的,炸得都香脆。桂花冷泡茶冷泡茶跟套餐后要再加5蚊,茶有茶味,带点桂花香,几清新,唔想饮汽水都
马森至尊,薯条配黑松露酱
德国辣脆鸡堡配鱿鱼虾枝
桂花冷泡茶
冷泡茶跟套餐后要再加5蚊,茶有茶味,带点桂花香,几清新,唔想饮汽水都系几好既选择。
总括黎讲masam汉堡水准真心高质,眼见都有好多外卖单,不过所有野都系即叫即做单多时可能会耐少少,老板待客既态度都非常好,有礼貌,值得支持。