2018-06-13
听讲家维邨附近新开咗间车仔面好高质,今日一于放工去试下!因为我地夜咗去,所以好多已经卖哂喇!不过都好既,起码知舖头食物日日清唔会放过夜~我就叫咗个5𩠌面,通菜,牛腩,猪红,鱿鱼同埋我最爱嘅溏心蛋!而面底就拣咗佢嘅新鲜乌冬。牛腩佢就用咗碎腩,猪红入味又好滑,鱿鱼系佢哋招牌野果然好好味爽口唔会淰身,溏心蛋喺坊间车仔面好少有!而佢做到个蛋黄完全系溏心,又唔系温泉蛋咁稀,真系好难得,系我眼中完全系完美嘅溏心蛋!至于佢嘅新鲜乌冬系要加$3嘅。口感似上海粗面同一般买嘅即食乌冬口感结实啲饱肚啲~而我男朋友就叫咗四个𩠌,有生菜,面筋,招牌鱿鱼同牛腩,叫咗薯粉底,佢仲加左佢哋嘅辣酱!男朋友就系面筋加佢哋个辣酱配合一齐食简直一流!个辣酱一开头系甜之后啲辣先慢慢出嚟,佢加咗2次辣酱!而间车仔面仲有最近好Hit嘅白色可口可乐,我地就叫咗黎饮。因为我哋都觉得呢间野几高质,见佢新推出咗个麻辣鸭血,一于叫埋试吓!我个人食得唔系好辣,但佢个鸭血好鲜嫩下面再有啲韭菜索番啲麻辣汁好好味。其实食到呢度我哋已经好饱!但系见到佢有甜品又好想试埋!大家有几可见到车仔面店会有杨枝甘露?一嚟到见到系预先包装好嘅,睇落好卫生,打开食落
而间车仔面仲有最近好Hit嘅白色可口可乐,我地就叫咗黎饮。
其实食到呢度我哋已经好饱!但系见到佢有甜品又好想试埋!大家有几可见到车仔面店会有杨枝甘露?一嚟到见到系预先包装好嘅,睇落好卫生,打开食落口觉得绝对系甜品舖嘅货色,果然冇令我地失望!诚意叫大家一齐去食下!一定会再去!