2023-06-20
之前帮衬过荃湾分店 对个沙嗲汤底念念不忘🥹💁🏻♀️酱烧猪颈肉+胡椒猪肚丸+鲜制油面+浓香沙嗲汤底 $47油面爽口弹牙有咬口 烟韧度啱啱好沙嗲汤底闻同食一样咁香浓 每一啖都带花生香同微辣沙嗲 汤底少少杰身 令条面挂汤 系我食过数一数二好食嘅沙嗲汤底😍猪颈肉烧过 带焦香味酱汁都入晒味🤤肉质软绵绵肥瘦适中 好惹味胡椒猪肚丸有惊喜 完全还原香浓胡椒猪肚嘅味道 质地弹牙 推荐👍🏻💁🏻♀️鲜沙姜猪手+虾条卷+河粉+牛腩汁 $40河粉非常滑身 完全冇鞋口嘅感觉牛腩汤底比较清个只 但系唔会唔够味 而且带甜猪手表皮烧过 完全冇猪毛好干净 沙姜酱汁入晒味🤤 口感又爽又绵 食到满满骨胶原 两旧都有肉 唔系剩系得骨虾条卷味道特别 软绵绵嘅鱼蛋口感 💁🏻♀️袐制香酱凤爪 $36凤爪同一般酒楼食嘅差唔多 无咩特别 袐制酱汁味道一般 ✨食得出餐厅对每种食材嘅认真 全部都好入味 😋汤底一定要试浓香沙嗲 猪手同猪颈肉必点呀虽然餐厅规模细 座位比较迫夹 但餐厅布置唔马虎 充满怀旧香港风侍应有礼貌 服务贴心 准备左张凳仔比我地放袋 仲俾咗个碗仔装骨食物: 9/10环境: 8/10服务: 9/10性价比: 8/10
油面爽口弹牙有咬口 烟韧度啱啱好
💁🏻♀️鲜沙姜猪手+虾条卷+河粉+牛腩汁 $40