2021-05-21
今晚想食得简单啲,路经潮龙清汤腩,睇紧餐牌𠮶阵店员姨姨已经好友善出黎招呼,就入去试下啦既然佢个名都讲到明清汤腩,咁就试一试佢。有沙腩同坑腩,后者少啲肥肉,拣佢罪恶感就低啲。拣咗米线,份量唔少,汤底好浓味,惊喜位系坑腩切得好靓,块块大细都差唔多,食落腍得黎又唔肥,好有惊喜。可惜坑腩唔适用于双并粉面餐,$46超抵食🥲男友唔食牛腩,听姨姨介绍拣咗个炸酱云吞捞面,份量更大碟,男仔食就啱晒。可以加$10加个小食,我地拣咗个腐皮卷,好得意佢系片状既,甜甜地又几好食~野饮方面嗌咗佢地自家制既菊花茶,好清甜,饮得出唔系加咗砂糖𠮶种死甜,系好滋润既味道~以粉面舖黎讲呢间真系好好食,店员态度又好,唔会呼呼喝喝催你落单,虽然佢未必系附近最大最靓既一间,但都执得好企理,去开不妨支持下~