2025-02-26
之前朋友带我去过呢间位于尖沙咀金巴利道嘅酒吧餐厅,钟意佢嘅布局甚有英伦风感觉,气氛相当唔错。虽然系主打酒吧,但餐牌都相当多元化,有唔少海鲜肉类选择,亦有其他意粉、饭、小食和甜品选择。呢餐我哋点咗个二人晚餐,贪佢够晒丰富,有齐餐汤、前菜、意粉、扒类及饮品。两个前菜分别点咗矶煮冻鲍鱼及风干火腿腿凯撒沙律,鲍鱼入口鲜甜,味道相当不错。凯撒沙律口味清新,配以风干火腿带出淡淡咸香味。海胆鲜虾扁意粉- 海胆鲜味,配以香浓嘅鲜虾酱汁,意粉亦煮得弹牙,相当有惊喜嘅一道菜。烧牛柳配大虾 - 牛柳肉质鲜嫩,入口juicy,味道唔错,就算点咗七成熟都依然嫩口,大虾亦爽口好味。另外跟creamy嘅薯蓉及芦笋,感觉清新。餐饮点咗水果茶,入口清新,充满果味,店员仲有主动加热水,相当细心。 餐厅食物质素有惊喜,饮品选择好多,啱晒同朋友饮嘢或食饭叙旧呀。