2024-02-28
今日同同事系湾仔食lunch , 原来呢间酒店个lunch 咁抵食🤭🤭真心唔错,以后应该会变饭堂😋。。🥢午市套餐 - 孖宝 $268$268超抵,有胡椒烧鹅半只同金丝麦皮虾!香喷喷嘅胡椒烧鸭好掂!大大只!肉质鲜嫩多汁,外皮烤得香脆。鸭肉带有浓郁嘅胡椒味道,令人回味无穷。另外,仲有一个金丝麦皮虾,可以话系绝配!大虾炸得香脆,金丝麦皮入口即溶,质感丰富。。🥢马来黑豚肉叉烧 $188黑豚肉叉烧肉质鲜嫩,带有独特嘅香糯味道,入口即化。焦脆又带有微微嘅焦糖香气。。🥢虾酱啫啫芥兰煲 $98咁抵食!但味道真系唔会马虎!煲仔里面有新鲜嘅芥兰,加上丰富嘅虾酱汁,味道鲜美香浓。虾酱嘅咸香味同芥兰嘅清甜完美结合,令味觉倍感满足。。🥢白胡椒猪肚鸡汤 $88汤底清澈透亮,滋味鲜美。汤里面有嫩滑嘅猪肚同滑嫩嘅鸡肉,加上白胡椒嘅香辣味道,带有一种暖身嘅感觉。。🥢 沙参玉竹鸡汤 $68沙参玉竹鸡汤,lunch 优惠$68,嫩嘅鸡肉,配上香浓嘅玉竹同滋补草药沙参,汤底滋补而且香浓。
🥢午市套餐 - 孖宝 $268
🥢马来黑豚肉叉烧 $188