2022-09-11 829 浏览
渝味晓宇 📍(尖沙咀北京道12A号太子集团中心19楼)🔥麻辣鸭血瘾又发作,本来好想去老地方鼎王补补血,周围search 之际就发现其实渝味晓宇我地都仲未试过架! 所以一于就去试下呢个重庆麻辣火锅🔥🔹 餐厅装修好靓,走轻奢路线,幸运嘅early birds 有得坐窗口位,对住个维港景叹Lunch 系一个重要嘅加分位😊🔹研究左个餐牌一轮,如果lunch去食的话最抵就要叫个 午市套餐打底,因为咁样先可以免到$38 人头锅底嘅费用 ,而另外酱料茶水$20 一位,茶水就点都走唔甩架啦。🔹 九宫格麻辣大红锅午市套餐 $498 (普通辣)食物包括有:鸭血,手打鱼米虾滑,珊瑚丰,田园菜篮,黑豚腩肉,嫩牛肉,稻田毛肚,大刀笋片,包浆豆腐,鲜滑鱼面, 同两罐汽水 (特饮可以另加$30)🔹 套餐数出黎好似多野食,但其实份量比较少,二人食一定要另加多一两份肉先够😆🐮我哋做另外叫多咗一份嫩牛肉,呢个肉真系绝对出色!又嫩又甜!每旧放入口都要慢慢细味品尝佢嘅口感同味道,非常享受😎 必叫之选!🐷黑豚腩肉又系好高质,唔会好似平时打边炉啲猪仔片咁鞋,佢系肥瘦好均匀,猪肉味甜甜地,绝对优质!🍜鲜滑鱼面食得出真材实料用左好多
渝味晓宇 📍(尖沙咀北京道12A号太子集团中心19楼)

🔹 九宫格麻辣大红锅午市套餐 $498 (普通辣)

嫩牛肉

虾滑,黑豚腩肉
虾滑

🍜鲜滑鱼面食得出真材实料用左好多鱼打制而成,鱼味好浓鱼肉又甜,个面系有惊喜!
大刀笋片,鲜滑鱼面

🩸鸭血系现成嘅,唔似鼎王果啲会自己整,所以冇乜特别,亦索唔到麻辣汤底嘅味道,鸭血比较失色
鸭血

🔹 珊瑚丰 好爽又索味,系唔错!
珊瑚蚌

🔹 包浆豆腐 豆味好香浓!
包浆豆腐
稻田毛肚
甜品:红糖冰粉

❤️基本上呢间餐厅不论环境,服务,以及所提供嘅火锅配料都有诚意而高质,收费反映到个质量,想食好少少嘅麻辣火锅系唔错嘅选择!
2022-09-11
嫩牛肉