2024-02-08
作为寿喜烧控见到新开嘅专门店梗系要试下🐮 餐厅环境舒服,有bar table 可以望住师傅煮食,亦都有卡位可以选择!今次去食晚餐,食材高质,份量充足,性价比非常高👍🏻 职员服务贴心友善,会不时同客人互动,我亦好钟意佢上菜嘅速度,真系唔错嘅sukiyaki 体验💯 /Sukiyaki Dinner Set $680/坐底拣好套餐之后,师傅就送上先付,系海胆和牛他他🤩 starter 用料已经咁惊人😱 系一个好开始🤪之后就系前菜,一个木盒放系你面前非常有神秘感😂 一打开入面有几款小食,卖相好精致,水云酸酸地非常开胃,之后有个冻嘅蒸蛋口感顺滑,另外仲有一粒加左柿干嘅芝士,味道几有趣🧀 师傅之后攞一碟牛出黎介绍🤩个人几钟意佢一次过可以试到3款A4和牛!分别有肉眼、西冷、肩肉🐮 和牛雪花均匀,色泽一流🤩 另外仲配搭5款日本野菜,师傅都好贴心问有冇嘢唔食/ 食物敏感,因为系可以转其他食材嘅👍🏻和牛由啖味嘅肉眼食到浓味嘅牛肩肉,睇住师傅煮牛肉,听到渣渣声,闻到和牛香味,真系令人流晒口水🤤 寿喜烧汁用左牛肉熬煮,味道甜甜地之余更加香口!肉质方面,每款都非常细腻,点埋鸡蛋口感更加顺滑,仲可以减低油腻感,
/Sukiyaki Dinner Set $680/
和牛由啖味嘅肉眼食到浓味嘅牛肩肉,睇住师傅煮牛肉,听到渣渣声,闻到和牛香味,真系令人流晒口水🤤 寿喜烧汁用左牛肉熬煮,味道甜甜地之余更加香口! 肉质方面,每款都非常细腻,点埋鸡蛋口感更加顺滑,仲可以减低油腻感,肉眼同埋西冷就可以配搭兰王蛋,肩肉就配上无菌蛋,非常讲究🤣
食完牛肉同埋野菜之后仲有炒滑蛋饭🤩 系充满和牛汁嘅锅到炒滑蛋真系不得了🤣吸收晒和牛精华!
食饱饱之后仲有重头戏🤣 师傅从后抬左部日本直送嘅手动刨冰机出黎😂 外型有d 复古,非常有趣,刨冰系用日本直送嘅水整成🍧 味道分别有抹茶红豆同埋蓝莓乳酪,口味时不时会转🤣👍🏻 事关个日平日夜晚去人流唔算好多,师傅竟然问我同友人想唔想自制刨冰😂 系一个非常有趣嘅体验😂 刨冰加上抹茶酱、炼奶同埋红豆味道一流,刨冰仲有d 咬口,冻冰冰用黎解腻非常唔错👍🏻
整体黎讲系非常唔错嘅sukiyaki 体验!由前菜到甜品每样野食都好高质,同埋好钟意师傅同客人嘅讲解同交流,令成个用餐体验升华💯