2023-04-16 24 浏览
今日经朋友超热情介绍,话一定要黎试下依间餐厅,所以放假食餐dinner。今日黎食佢打边炉,睇佢餐牌原来佢都有做私房菜同午市,午市蒸饭+炖汤确实抵,可惜唔系依边番工。我地要左经典嘅沙嗲汤底。打边炉点少得牛肉?依个安格斯牛肉真系好正…完全可以媲美矜贵嘅级数,牛味好浓郁,又唔鞋,量又够多满足晒口瘾!必点。大花甲除咗鲜甜之外,仲有一股海水味,好食过平时街市买。size系XL级自己买都唔平。脆肉鲩鱼片系我至爱,不过佢好睇新唔新鲜,同埋切个厚薄,有时骨太长难入口。依道完全系劲新鲜,又好咬,非常推荐!鹅肠脆脆地岩晒中意食内脏嘅人士。如果咩菜都想食下就叫田园盛蔬菜拼盘,颜值又高。依家打边炉,好多人会谂咗放题先,我自己都唔例外。不过依道所有食过嘅食物都非常高质!令我重拾单点打边炉嘅乐趣!