2021-05-21 582 浏览
今日有事要办,要去柴湾走一转。柴湾平时就好少去, 因为无咩地方行,今日办完事都够钟食晚餐,于是就揾一揾有乜好野食啦。 咁岩得咁桥按下openrice就揾到一间西餐厅, 睇食评睇相好似唔错, 于是就试佢一下。先喺openrice订位,有88折优惠。由柴湾港铁站b出口行去大约5分钟。餐厅喺东贸广场6楼。 餐厅地方不算大,但环境宁静,重有个台有live band 演奏。 不过疫情关系就暂时停止。到步后,侍应好主动介绍餐牌食物比我地。 餐牌食物款式不算太多,可以避免选择困难症的朋友。我地点左3款食物: 卡邦尼意大粉,海中虾意粉配香蒜番茄油,精选晚餐包括: 焗蚝,南瓜餐汤,三款季节小食,煎烤加拿大天然猪鞍扒。卡邦尼意大利粉,份量十足,忌廉味浓,岩哂忌廉控。海中虾意粉,海虾劲大只,好爽甜,够弹牙,好新鲜, 无得输。煎烤加拿大天然猪鞍扒,肉质鲜嫩,有肉味,肥瘦适中,厨师煮食时间控制一流,点埋个介辣真系好好味,呢个猪鞍扒系我暂时食过最好味一个。食到尾声,侍应问我地d食物如何? 我呢个食物麻烦神,真心比赞,重会推荐比朋友。虽然价钱略贵, 但食物质素完全反映哂出黎。 值得一试。

卡邦尼意大利粉,份量十足,忌廉味浓,岩哂忌廉控。

海中虾意粉,海虾劲大只,好爽甜,够弹牙,好新鲜, 无得输。

虽然价钱略贵, 但食物质素完全反映哂出黎。 值得一试。