2020-10-12 80 浏览
呢几年愈黎愈多人钟意系鸡煲,又可以食到香浓嘅鸡肉做前菜,食完D鸡又可以用D风味十足嘅汁去加汤打边炉!钟意食辣嘅仲可以食超级香口,集齐香辣,浓郁,味道层次十足嘅鸡肉!食鸡有鸡味,打边炉就可以拣自己钟意咩味!食肉食菜食海鲜,你想点食就点食!料靓就系一切丰锅鸡煲可以话系香港最正嘅鸡煲,汤底香浓,𩠌菜选择又够,食材绝对有质素有诚意。佢哋个鱼皮同牛肉真系正到飞天!不服来辩🥳——————————🍽 招牌麻辣鸡煲鸡煲灵魂: 炒鸡肉个鸡肉真系重口味之选,应该肥过欣宜添!不过怕肥就唔会食鸡煲啦,肥得黎唔会太腻,D酱汁浓淡得宜又够香,将成只鸡提升左几个lv。真系令人想一食再食,直头食哂成个农场佢呀!鸡肉火侯岩岩好,够熟又唔会老。正所谓老鸡是没有人会要的,呢种靓鸡就令人欲罢不能!✅ 评分: 8/10-🍽 顶级安格斯牛小排食完鸡就落个香喷喷鸡汤打边炉啦!打边炉最紧要系咩?紧系牛肉啦!牛肉冇得呃人,睇下D纹路就见真章!丰锅D牛唔洗我多讲啦,睇相都知系一个字 – 正!睇到D肥肉花纹都流哂口水,系浓郁嘅鸡汤入面煮几秒,放入口牛味十足又唔会膻!✅ 评分: 9/10-🍽 手工即炸鱼皮打边炉我哋就钟意食鱼皮嘅,见到丰锅有
佢哋个鱼皮同牛肉真系正到飞天!不服来辩🥳
——————————
🍽 招牌麻辣鸡煲
鸡煲灵魂: 炒鸡肉
✅ 评分: 8/10
🍽 顶级安格斯牛小排

✅ 评分: 9/10
🍽 手工即炸鱼皮

打边炉我哋就钟意食鱼皮嘅,见到丰锅有鲜炸鱼皮又点会唔叫返一碟先?香脆够鱼味呢D就不在话下啦,佢嘅厚度都非常好。唔会薄到A4纸咁,又冇某D成日认叻嘅人嘅面皮咁厚,上台嘅时候仲系热热地!
即刻就咁食,正!放汤一两秒挂少少鸡汤上去,仲正!
✅ 评分: 9/10
🍽 自创爆芝响铃

佢哋个响铃炸得十分香脆,而且有搞搞新意思,加左紫菜同芝士
不过入面D紫菜就同鸡汤味道唔太配合。芝士令鲜炸响铃多左一份浓厚感觉,芝士控朋友都可以一试!
✅ 评分: 7/10