2021-07-11
前几日约咗个好耐冇见嘅朋友一齐食dinner,难得一见梗系想倾耐啲,于是就去咗呢间旺角创兴中心嘅至尊重庆鸡煲。我哋大概六点左右去到,未算好多人,所以都好好彩坐到靠窗嘅卡位。虽然得两个人,但张枱都好大张,块玻璃窗又超大,一路望住街景一路食真系好舒服。本身因为朋友怕辣所以鸡煲我哋拣咗半只中辣。结果食落觉得啲汁嘅甜味同辣味平衡的好好,连唔太食得辣嘅friend都食得好开心。而啲鸡肉都畀得唔少,我哋两个人清完啲鸡已经成只碟都系鸡骨,真系超满足。餐厅嘅指引系食完鸡放花胶、水鱿鱼、牛柏叶,最后再落汤。水鱿鱼同牛柏叶都好快熟而且非常入味,真系冇教错!任食嘅火锅配料都有好多,有菜,响铃啊猪牛羊呢啲当然唔少得。不过其实食完鸡同埋啲牛柏叶𠮶啲我哋都有啲饱,火锅配料都唔系食咗好多。最后再加埋个红薯粉同公仔面,同个汤底好夹。饮品都系任饮嘅,饮返杯茶解解腻先。仲有雪糕,不过太饱啦冇食到。
饮品都系任饮嘅,饮返杯茶解解腻先。
仲有雪糕,不过太饱啦冇食到。