2019-09-25
因为好耐冇食鸡煲,有朋友系OpenRice见到呢一间鸡煲都好似唔错,所以就推荐嚟呢度食啦。呢度成间铺头都有好大嘅玻璃可以望出面嘅环境,夜晚喺度食鸡煲真系几有feel。铺头虽然唔算太大,但系绝对可以舒舒服服咁坐,唔使逼住晒。我哋今日叫咗好多嘢食,有啲都几特别,我喺出面系冇食过嘅呢个鸡煲真系不得了,又有花胶又有螺片,仲要唔系一两块就算,所有野都好足料!鸡超滑,汤底真系好浓郁鸡味,饮左几碗都唔觉得咸呢碟丸有好多唔同嘅口味,黑色嘅入面海胆,红红地色𠮶个入面有芝士,其他入面都有唔同馅,又弹牙又好味个蚝都几大只,而且数量都唔少,食落几鲜味呢三个滑分别系墨鱼滑、虾滑同鲮鱼滑,我自己就觉得墨鱼滑最好食,因为佢系最弹牙,同埋真系有墨鱼嘅香味呢个脆肉鲩就正啦,好大旧不特止,渌完食落去仲系好脆,超级正呢个我真系第一次见,佢系响铃,但系入面有芝士。放落个汤度渌几秒拎上嚟,可以索到啲汤汁,同时又有啲位系脆脆哋,食到中间仲有芝士,真系好有惊喜呢个牛份量好多,佢又切得都有厚度,完全唔系薄到透个d,食落仲好有牛味,推介我觉得呢个菜篮其实系最正,因为佢啲菜好新鲜,而且种类又多,食得多肉多都会觉得可能有啲腻,食返啲菜平衡
我哋今日叫咗好多嘢食,有啲都几特别,我喺出面系冇食过嘅
个蚝都几大只,而且数量都唔少,食落几鲜味
呢个脆肉鲩就正啦,好大旧不特止,渌完食落去仲系好脆,超级正
我觉得呢个菜篮其实系最正,因为佢啲菜好新鲜,而且种类又多,食得多肉多都会觉得可能有啲腻,食返啲菜平衡返
最后讲下佢啲嘢饮,全部都大大杯,尤其是个西柚特饮,一路打边炉一路饮真系好解腻,大推!