2024-06-02 97 浏览
今次约咗密友嚟到荃湾食呢间有格调餐厅😍😍, 食鸡煲🐥🥘🍲,餐厅装修设计环境舒适,宽敞干净企理,以木系为主.店内播放著轻松音乐🎶🎼连吊灯充满艺术柔和的灯光💡有小植物🪴🪴🎍装饰,墙上有好多挂画,一坐低就觉得好有格调,倾计最适合不过☺️☺️☺️我哋叫左鲍汁鸡煲(半只)(HK$198)可以选辣度, 有原味,BB辣, 中辣,大辣,适合唔系太食得辣嘅我.辣度我选了BB辣,鸡煲一大盘捧出嚟香喷喷大大盘. 即叫即煮好新鲜啲鸡🐥好靓口感嫩滑😋,一啲都唔肥,肉多细嫩🍗🍖,酱汁都煮得好好,好入味,配料有洋葱🧅和芫茜,成个鸡煲都好惹味, 食完鸡煲职员主动拎鸡汤俾我哋打边炉.🍲有唔同款式既火锅配料可以选择,火锅配料我哋叫支竹, 肥牛🥓, 油麦菜🥬配埋手打墨鱼滑, 选埋鸭血. 叫咗好多配菜不能尽录……. 肥牛🥩🥓份量十足,配埋鸡煲嘅汤底,肥牛就冇筋入口融化,不用再沾酱汁好入味.油麦菜油麦菜🥬份量多鲜嫩, 吸收啲鸡汁惹味🥰🥰特别美味🐙手打墨鱼滑份量都唔少,想像中大份,呢间系一大碟咁上.因为平时其他舖头系竹筒仔装住,两个人食都几多, 而且墨鱼滑都好弹牙有咬口 ,赞👍🏻👍🏻👍🏻😋 Good 鲜味 .🪿鸭血将原有嘅鸡汤汤底混合
今次约咗密友嚟到荃湾食呢间有格调餐厅😍😍, 食鸡煲🐥🥘🍲

我哋叫左
鲍汁鸡煲(半只)(HK$198)

肥牛🥩🥓

油麦菜
油麦菜🥬份量多鲜嫩, 吸收啲鸡汁惹味🥰🥰特别美味

🐙手打墨鱼滑

🪿鸭血
将原有嘅鸡汤汤底混合加强鸭血味道弹牙香浓

最重要餐厅冇限时!!!食得写意舒适,满足饱满🤤🤤😋😋诚意推介
2024-05-29