2023-06-02
位于铜锣湾既本延锅物, 地理位置非常方便, 同朋友系c出口大概行5分钟就到. 主打日式shabu shabu 配以黑毛和牛同豚肉. 见餐牌上有4个唔同套餐, 而今次我哋就分别叫左2款唔同既黑毛和牛套餐, 2款和牛都非常高质, 配菜又够新鲜, 系非常满意既一餐.先讲下汤底选择分别有3款, 包括昆布酸味汤、寿喜烧同日式昆布上汤. 同行友人非常欣赏佢地既昆布上汤, 因为汤底有海量昆布去带出汤底微微鲜味, 非常清甜, 又唔会盖过牛肉本身既味道. 而我就拣左寿喜烧汤底, 甜味十足, 同牛肉味道非常夹, 亦欣赏店舖会因应返你拣果个汤底嚟加汤, 所以个汤味道可以保持浓郁唔会话加汤就沟淡哂.极上黑毛和牛A4套餐 $438牛肉味香浓, 油脂分布平均, 食落肉质软腍柔滑, 建议配埋套餐入面既生鸡蛋一齐食, 可以令口感更加顺滑, 而且丰富既蛋香令到味道更升华.本延特选黑毛和牛套餐 $508特选黑毛和牛呈浅粉红色, 雪花望落更加细致同丰盈, 而且油脂分布都更平均、清晰, 食落除左牛肉味浓之外仲好香牛脂味, 肉质非常嫩滑, 基本上摆落锅度烫几下已经食得. 蔬菜蓝菜蓝入面有冬菇、金菇、油扬、红萝卜片、粟米、蟹柳
极上黑毛和牛A4套餐 $438
本延特选黑毛和牛套餐 $508
蔬菜蓝
菜蓝入面有冬菇、金菇、油扬、红萝卜片、粟米、蟹柳等, 全部都好新鲜, 另外仲会有虾滑同豆腐, 虾滑够弹牙, 豆腐非常滑而且豆味十分浓郁, 非常好味.
顺带一提, 见到店舖依家做紧个消费卷优惠, 惠顾满$500就会送一张$100hkd现金卷, 可于下一次消费满$500既时候即时使用. 见到优惠期去到2023年9月30日咋, 有兴趣既朋友仔记得可以用消费卷试下.