2019-05-15 2329 浏览
是晚,肚腩一行四人嚟到iSquare打个边炉。闲日夜晚此店唔算多人,我哋被安排坐到窗边卡座。眺望维多利亚港夜景,欣赏住幻彩咏香江fing当当,真系赏心乐事。我哋叫咗个养生花胶鸡汤底,侍应会系你面前帮你煮个汤底。等待汤底嘅时间,就食左个象拔蚌刺身,坦白讲,呢个象拔蚌刺身系我近年食过最高质嘅一个。新鲜就不在话下,佢系够晒大条,师傅刀工亦都非常好,切到厚度刚刚好,够晒咬口,个种鲜甜系口腔爆发出黎真系会停唔到。旁边啡色嘅胆同内脏,店员会主动提出帮你熟食处理,我哋选择咗椒盐炸。二食的确系唔错!虽然系桶蚝,佢系大只过你手板,亦都洗得非常干净叫嘅嘢唔多,叫左肥牛,手打丸类,云吞同蔬菜篮,样样都好有份量有质素。我发觉食好嘢可能比较专心嘅关系,通常都唔会影太多相讲多少少会推荐佢个云吞,半只手掌咁大,我估里面有大约六至八只鲜虾!分量十足总结此店价位中上,无开酒嘅情况下人头都要四位数,不过绝对物有所值

我哋叫咗个养生花胶鸡汤底,侍应会系你面前帮你煮个汤底。

虽然系桶蚝,佢系大只过你手板,亦都洗得非常干净