2022-09-25 1419 浏览
做完野到附近揾野食,行过见有间叫Project B的店,有午餐set又有下午茶set,选择都几多,就去试试吧。店员好快送上水同餐牌,睇下食咩先。🥣是日餐汤午餐有餐汤送,是日系粟米忌廉汤,还不错。🍝烤肉眼扒配野菌汁意粉朋友叫的午餐系牛扒意粉,哗哗,块扒意外地大份,仲好厚切添,煎得香口肉嫩,有口感又有肉汁,好味噃!意粉有咬口,吸了牛油好好味,再配埋个野菌汁无得弹。伴碟的配菜都好有诚意,系嫩叶部份的羽衣甘蓝,仲有块黄色意大利瓜,好味又好睇。🍔法国鹅肝手打牛肉汉堡自己就点左份下午茶,系鹅肝汉堡~听个名就觉得正!汉堡好厚身,面包系黑糖谷物包,有啲似某连锁店的黑糖包,但呢度更香口,净系个包已经好正。入面嘅鹅肝入口即溶好鲜味,汉堡扒有肉汁又重肉感,再配上蕃茄、生菜、芝士等真系无敌好食,劲正呀!薯条系有皮个种,即炸热辣辣,赞~🥗温泉蛋配意大利烟肉伴罗文菜沙律仲加左份沙律share食,罗纹生菜爽脆新鲜,温泉蛋汁同沙律汁混埋一齐食好好味,但个人就觉得块烟肉偏咸左啲,整碎佢伴入沙律中就好啲啦,哈哈。🧇自家制窝夫伴鲜果雪糕朋友见后面个枱食紧三层架tea set,啲甜品好似好正咁,于是我地都叫番份甜品窝夫,哈哈
店员好快送上水同餐牌,睇下食咩先。
🥣是日餐汤
午餐有餐汤送,是日系粟米忌廉汤,还不错。
🍝烤肉眼扒配野菌汁意粉
🍔法国鹅肝手打牛肉汉堡
🥗温泉蛋配意大利烟肉伴罗文菜沙律
🧇自家制窝夫伴鲜果雪糕
朋友见后面个枱食紧三层架tea set,啲甜品好似好正咁,于是我地都叫番份甜品窝夫,哈哈,食甜野特别开心嘛。雪糕球系雪呢拿口味,但个人觉得有少少薄荷味咁,唔知系咪自家制黎呢?窝夫富蛋香,口感烟韧似鸡蛋仔,好得意,加埋忌廉同朱古力酱好好味啊~
☕Latte & Earl Grey
餐饮叫左热鲜奶咖啡同伯爵茶,居然唔使额外加钱就有靓啡饮,抵㖞!啡香奶滑,仲有靓靓拉花。朋友嘅伯爵茶系川宁茶包,茶好香,正。
两个人食左四百蚊左右,有咁高质嘅西餐食好满足呀。
2022-09-22