餐厅: SUL JIB 술집
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2024-11-01 658 浏览
今日同男友去睇戏,见到戏院隔离呢间餐厅好多人食,所以入去试下我同男友都好饿,就叫左个套餐SAVOR WITH JIANGNAN DELICACY DINNER SET,💰890,因为我想饮人参鸡汤,个套餐又望落几抵食❤️前菜酱油鲍鱼带子好正,超级新鲜,鲍鱼同带子又大只,酱油味道唔会好浓,更加带出带子同鲍鱼嘅鲜甜👍韩式拌粉丝我好钟意食,次次都会清晒,搭配埋8样精美小菜一齐食,口感更加丰富😌半半炸鸡(甜辣+酱油)炸鸡食开都钟意叫呢两个口味,一咸一甜满足晒我地,我觉得两个味道都几好食,同埋呢间炸鸡真系炸得唔错,食落口仲冒烟,好多汁,鸡肉好嫩滑😍炸鸡伴碟仲有两块莲藕,都炸得好好食👍👍奶油排骨我见到呢个好邪恶,上碟已经觉得份量好多,排骨全部煮到好淋,肉质入口好松化,超好味🤤配埋釜饭一齐食好夹,里面都有粉丝,要趁热捞埋啲粉丝食咗佢,索晒味好正😎鲍鱼人参鸡汤呢个人参鸡汤一流,用咗成只鸡,鸡肉好嫩滑,店员仲会帮手剪开晒,方便食,啲汤人参味浓郁,加埋糯米红枣等,秋冬饮最适合,加埋釜饭落去,仲可以做人参鸡汤饭,我同男友饮左六碗汤🤤🤤Yuzu soda💰48柚子梳打好清爽,唔会好甜,解腻一流See you 💰

前菜

半半炸鸡(甜辣+酱油)

奶油排骨

鲍鱼人参鸡汤

Yuzu soda💰48
柚子梳打好清爽,唔会好甜,解腻一流

See you 💰108
呢杯Cocktail都几好饮,饮落酸酸甜甜,好易入口

消费价钱:2人💰1151,人均575.5

结论:
(10分为满分)

味道:7.5/10
性价比:7.5/10
回头指数:7.5/10

餐厅名称:SUL JIB
餐厅地址:铜锣湾勿地臣街1号时代广场13楼1302号舖

#SULJIB #韩国菜 #韩式居酒屋 #韩国烧烤 #韩国料理 #韩牛 #elegant #gathering
  • 韩式甜辣炸鸡
  • 酱油带子配紫菜