2024-08-02 288 浏览
今晚约左闺蜜去旺角食饭突然之间好想食韩国嘢 谂都冇谂就拣左outdark已经唔系第一次帮衬 钟意佢环境舒服 食物大份 质素极高😋由于无订枱 都等咗一阵 好彩出边有位坐 倾住计好快就可以入座🤭每次去到必定点佢嘅炸鸡同埋炒年糕 大推😋我哋四个人 点咗全份双拼炸鸡 今次拣咗酱油味同甜辣味 因为有人唔食得辣 所以冇挑战辛辣炸鸡😛 一如以往嘅大大份🤤 炸鸡配搭上唔同嘅炸薯 再加上灵魂芝士粉 一上菜净系挂住食薯条🤣 由于炸鸡系即叫即整 所以极度香脆 鸡肉鲜嫩多汁 再配埋酸酸甜甜嘅酱 非常开胃😋 除咗必食炸鸡之外 佢哋嘅锅物都系必点!今次叫咗腩肉年糕锅同鱼糕汤锅年糕锅嘅精髓就系炉边嘅配菜🤗 加热到芝士溶化有拉丝嘅效果 就系时候夹旧腩肉 配上芝士同埋泡菜一齐食 完全系味觉上嘅享受😋 极度推荐大家咁样食👍🏻👍🏻 加上配上芝士一齐食 唔食得辣嘅朋友都接受到🤣由于韩国嘢多数都系辣 所以我哋点咗个串串鱼糕汤 照顾唔食得辣嘅朋友😛 一嚟到即刻饮啖汤 汤底十分清甜 特别系啱啱食咗咁多辣嘢 完全系中和番🤣 鱼糕嘅份量亦都十分多 而且有不同种类 配上海鲜薯粉同埋蔬菜🥬 四个人食都觉得多 非常抵食🤗另外亦点咗份牛肉饭卷
今晚约左闺蜜去旺角食饭
突然之间好想食韩国嘢 谂都冇谂就拣左outdark
已经唔系第一次帮衬 钟意佢环境舒服 食物大份 质素极高😋

每次去到必定点佢嘅炸鸡同埋炒年糕 大推😋

除咗必食炸鸡之外 佢哋嘅锅物都系必点!
今次叫咗腩肉年糕锅同鱼糕汤锅

另外亦点咗份牛肉饭卷 完全做到韩国食嘅水准😳 牛肉、米饭,加埋红萝卜同青瓜 口感非常丰富 👍🏻

饮品方面 我哋拣咗士多啤梨米酒 由于佢系用个壶装住 而且系比碗我哋饮酒用 完全同韩剧一模一样🤣 试过几款佢嘅米酒 最钟意士多啤梨味 佢有好香嘅酒味 但入口系甜甜嘅士多啤梨味 味道清爽又唔会假 而且非常易入口 啱晒想小酌两杯嘅朋友🥰

整体嚟讲 呢间餐厅嘅食物一直维持到高水准 所以每次朋友约咗朋友喺旺角 提起话想食韩国嘢 一定会推荐呢间🥰 未试过嘅朋友一定要黎试!唔使飞韩国都食到韩国嘅水准👍🏻👍🏻