2023-01-05
位于西营盘高街的「安客葱鸡」,系一间已开业多年的韩国菜餐厅,主打韩式炸鸡🍗店内布置有心思,座位舒适。餐牌上嘅食物选择种类都几多元化韩国泡菜 & 渍萝卜先点咗个韩国泡菜作为开胃前菜。口感爽脆,微微辣~渍萝卜系order炸鸡跟配的,有助于吃炸鸡时清新味蕾及解腻The Padak Boneless餐厅招牌无骨炸鸡,有大或小size可选,另外可从四款酱汁中选一款,我就拣咗经典韩式甜辣酱🌶️炸鸡份量十足,适合2-3人共享。炸得金黄酥脆,外脆内软,啖啖肉,好juicy!每一件表面都沾上甜辣酱,入口微甜,辣度适中,好好食哦!搭配少许葱丝一齐食,有助减低油腻感✨当中仲有炸饺子及炒年糕,邪恶滋味,够晒饱肚石锅牛肉饭热辣辣嘅石头锅饭,冬天食就啱晒!牛肉已经切成细碎,方便拌饭,牛肉味好浓郁呢~仲有其他配料如香菇、青瓜、红萝卜丝、大豆芽、牛肉、紫菜碎及太阳蛋等等,七彩缤纷,好足料,味道丰富,底下仲有饭焦添
韩国泡菜 & 渍萝卜
The Padak Boneless