2023-10-04 158 浏览
好耐冇写食评,第一次去围方见到呢间好多好评嘅韩国菜,食完真系忍唔住食返个食评介绍下🥰一开始见铺头出面冇人排队以为唔使点等位,原来系扫QR code remote 攞位🤣所以大家可以早啲去扫定个code,好处系唔使企系到等,可以行住街等,叫到你嘅时候佢会打电话,到时confirm 会出席就会帮你留10分钟枱~好方便入到去所有位都系卡位,坐得好舒服🥰而且佢嘅卡位好阔落,就算6-8人一齐食都可以坐埋一枱!今次叫咗二人餐,包哂前菜,牛同猪肉,主食,仲有甜品,好丰富😛前菜系固定嘅豆腐海苔沙律同炖牛筋牛舌,但唔知系咪牛舌卖哂,所以餐厅俾咗4人餐嘅前菜辣炒鸡脚俾我地。沙律好新鲜,麻酱都俾得好足,好清爽开胃。鸡脚得软骨,所以可以成只食,都少辣,如果唔食得辣嘅朋友就要小心🥵肉一上我地就哗咗声,个花纹靓到🤤然后每块肉都好大块,超正!套餐包咗唔同部位嘅牛肉再加五花肉,每种都好嫩,烧完都仲系满满嘅肉汁🥹好好食,完全唔会食到腻唯一有啲可惜嘅系配菜有啲太干,就咁烧个南瓜硬到差啲咬唔碎🫠建议大家摆落带子牛油烧到浸下先,牛油浸配菜又有牛油香味,又可以浸淋啲容易入口,一举两得🤓带子牛油烧都好高质,带子大旧得黎肉质鲜嫩🤤

豆腐海苔沙律&辣炒鸡腿

和牛肩肉盛、和牛外裙肉、庆州黑毛猪水果酱油五花

带子牛油烧

跟餐可以拣牛肉大酱汤或者水冷面,我地今次就拣咗大酱汤,超多料!啲料差啲多过汤🤣好浓味但又感觉冇咩味精,一路食肉一路饮汤好正🥰

牛肉大酱汤

最后仲有2款甜品,真系好丰富🤤甜品系烤香蕉配朱古力肉桂粉及焦糖布甸,唔系常见嘅韩或甜品🤣烤香蕉面头烧咗一层焦糖外脆内软,衬朱古力同肉桂粉意外地夹🥰焦糖布甸都好出色,布丁滑溜,上面一大堆忌廉好好食,唯一缺点系好邪恶🥲

烤香蕉配朱古力肉桂粉及 焦糖布甸

总括黎讲,虽然二人餐$788再加一唔算平,但份量同质素都物超所值,环境又舒服🥰推介大家开发新商场嘅时候一定环黎食!!
豆腐海苔沙律&辣炒鸡腿
和牛肩肉盛、和牛外裙肉、庆州黑毛猪水果酱油五花