2025-01-24
今日去咗「柞木炭家」食烤肉🤤餐厅采用轻奢风格,装潢简约而不失格调,灯光柔和,令人感到放松👍🏻气氛好岩同朋友食住烧肉又慢慢吹下水👯服务方面,职员非常细心咁帮我地烧🥩,令我感受到高级的服务质素,成个体验感🆙。佢哋会根据每款食材嘅特性,调整烧烤时间,确保每一块肉都能保持最佳风味🥰首先,职员为我地烧左两块韩牛。韩牛果然名不虚传,肉质滑嫩,分量十足,咬落去有一种浓厚的肉感🤤加上牛味十足,特别系将肉浸落蛋浆嘅时候,每一口都充满了肉汁同蛋汁,真系好好食😋另外,都好推荐鳗鱼,职员烧得好好,表皮好脆,而且肉感厚实,食到好满足😍套餐入面仲有炸鸡同海鲜煎饼,炸鸡炸得脆卜卜,外脆内嫩,味道正宗,搭配韩式辣酱🍗而海鲜煎饼都煎得金黄香脆,海鲜味十足。另外,餐厅仲提供好多碟韩式小菜,餐前真系好开胃,真系满足晒我对韩国美食嘅渴望🇰🇷