2024-11-10
报道介绍首尔烤肉店Born & Bred有米芝莲推荐而且🖤🩷Blackpink同⚽️碧咸都帮衬过😍而家餐厅嘅首间姊妹店 Moo-Lah 喺香港开幕,我就被吸引咗去💖餐厅用最高级数1++嘅韩牛,融合到港式菜式中,都几有新意❤️午餐时段(包沙律🥗同甜品)只有四款选择:- 招牌清汤韩牛四宝牛筋腩(可选粉面饭 - HK$228)- 爽滑肉汁韩牛展捞面(HK$188)- 黑椒免治牛肉汉堡煎蛋饭(HK$178)- 港式香浓咖喱韩牛腩配河粉或白饭(HK$168)我同朋友试咗「招牌清汤韩牛四宝牛筋腩河」同「爽滑肉汁韩牛展捞面」🥢牛肉确实非常优质,肉味浓又好腍。汤底看似清澈,不过包含美味精华,无味精,饮完唔会口渴。萝卜无渣。捞面无碱水味,河粉就淋咗D,一夹就断😅枱面上有三款辣椒酱🌶️ 我觉得「自家制辣味蒜蓉油」超级香,唔会好辣,一定要试吓👍🏻甜品系香港经典嘅白糖糕或黑芝麻卷,餐厅见我哋两个人,帮我哋点各一,再分好serve,咁就可以试晒两款,好细心。男仕可能唔够饱,不过女仔就一定够食。以呢个价钱喺中环试到高质韩牛,而且服务唔错又可以订位,我觉得值得一试😊
午餐时段(包沙律🥗同甜品)只有四款选择:
- 招牌清汤韩牛四宝牛筋腩(可选粉面饭 - HK$228)
- 爽滑肉汁韩牛展捞面(HK$188)
- 黑椒免治牛肉汉堡煎蛋饭(HK$178)
- 港式香浓咖喱韩牛腩配河粉或白饭(HK$168)
招牌清汤韩牛四宝牛筋腩
招牌清汤韩牛四宝牛筋腩