2024-06-21 204 浏览
今日行完山去到太古城揾野食,见到呢个2人餐几吸引而且好多款式拣,就决定试一试!入面装修系几靓既而且真系有种去左韩国café既感觉,空间感好大好舒服,慢慢坐下倾下计都唔错。肉酱牛胸肉蛋包饭&墨汁大虾鱼籽意粉蛋包饭外型好吸引,牛胸肉唔会好肥,牛味浓郁而且蛋香味都好足够,配合埋肉酱一齐食层次感丰富而且够哂饱肚。意粉方面系真系用墨汁去整而唔系意粉变左黑色既墨汁意粉,大虾好新鲜弹牙,加埋意粉一齐食好夹又唔会太漏。炸鸡拼盘呢个炸鸡拼盘出乎意料地份量多而且好好食,炸鸡新鲜炸起够juicy又唔会太油腻,加上可以拣3款酱汁,我就拣左蜜糖、洋葱同埋甜辣,3款都好出色又唔会过多酱汁,鸡皮都仲可以保持到爽脆! 鸡肉就真系好有肉汁,真心好推介。甘笋Oreo Mousse Cake呢个蛋糕外型几得意而朱古力味道几突出,有好多层,食落口感丰富。鲜奶咖啡&香桃梳打咖啡几香浓而且奶都够滑,梳打同炸鸡真系绝配,加埋一齐好正!

肉酱牛胸肉蛋包饭&墨汁大虾鱼籽意粉

炸鸡拼盘

甘笋Oreo Mousse Cake

鲜奶咖啡&香桃梳打
咖啡几香浓而且奶都够滑,梳打同炸鸡真系绝配,加埋一齐好正!