2023-04-22 46 浏览
• 精选飞驒牛十部位套餐 $1180懒得拣食乜,就order咗呢个二人set,一次过试到飞驒牛嘅十个部位,而且仲包埋野菜醋物沙律、渍物、味噌汤、茶碗蒸同白饭✨其中两个部位会做成火炙寿司,一款赤身一款霜降,火炙之后饭粒亦渗透到肉香,之前喺飞驒高山都食过呢种肉寿司㗎😚另外嘅八款飞驒牛烧肉拼盘,包括有西冷、肉眼扒芯、里脊肉、上后腰脊肉、臀骨肉、友三角、和尚头同龟之子,排列得整整齐齐,飞驒牛嘅油花丰富,烧完之后劲香口,当中西冷嘅脂肪就最多,入口即溶,每一颗味蕾都感受到油香嘅冲击!我自己就最钟意臀骨肉,贪佢有油香得嚟肉味都同时浓郁😝• 厚切牛舌 $240店员教路,将六面都烧至金黄焦脆就食得喇!因为炉温好足够,所以牛舌内里唔会过熟,肉质依然保持到爽嫩弹牙😚• 荔枝柠檬梳打酒 $50• 荔枝西柚梳打酒 $50呢度嘅梳打酒好得意,柠檬同西柚都系用水果新鲜即榨,再将果汁加入酒里面,虽然酒味唔系好浓,不过净系成个presentation都已经够晒惊喜🫶🏻
• 精选飞驒牛十部位套餐 $1180

• 厚切牛舌 $240