近期钟意试下番屋企煮野食😛,但系由于厨艺都未到家,😂所以都会选择d 简单嘅菜式。🧐朋友介绍观塘d工厂大厦有好多平野买,食材都有,所以最近都好钟意行下,🥰当百货公司咁行。😍上星期俾我发现到呢个冻肉店,好值得推荐!👍🏼佢卖嘅野食除左种类多外,食材都好高质,价钱亦唔贵‼️😂其实我拣个阵都惊自己煮唔掂,❤️但店员劲好耐心话我知好多煮食步骤,技巧等,又教我点拣!😊😎我今次买左d 我呢d煮食bb班嘅人都handle 到嘅野食!⭐️北海道带子(可生食)😋解冻就可以食了‼️佢有大size 同超大size 拣,拣左个大size。好鲜甜,同出面高级日本餐厅有得比,👍🏼劲方便,解冻之后就食得。家中老人家唔食咁生嘅,所以我就帮佢落左牛油煎下佢,都好食,佢又够厚肉。但我觉得我都做多左,其实就咁轻轻煎下就够了。😋⭐️宫崎A5 和牛🐮🤤煎完已经好香!我觉得我煎得有点过时,因为佢系薄身,但系都超级好味‼️我话就觉得煎耐左,但食落都仲系好林,🔥因为本身佢个牛脂分布都好好,仲要香牛味,有食过和牛就知我讲紧系个只香牛味。😋不过我都觉得我画蛇添足左,系唔需要落调味料‼️

⭐️北海道带子(可生食)😋

⭐️宫崎A5 和牛🐮

不过我都觉得我画蛇添足左,系唔需要落调味料‼️
外卖自取