📍起锅湾仔骆克道37-39号得利楼1楼1️⃣ 起锅二人套餐 $736≡小食:响铃午餐肉≡响铃外皮好似春卷咁脆!入面包住旧软身又有咸香嘅午餐肉,几得意。≡汤底:麻辣豆腐卜汤≡一开始食𠮶阵觉得唔算太辣,但之后越煲越少水就开始食到出汗🥵!≡潮汕牛拼盘≡有四款唔同嘅部位,全部都好有牛味😋!切法同肥牛唔一样,唔系大大片嘅。口感视乎部位,有软身、有爽口~≡海鲜拼盘≡有两只生蚝🦪、两只蛏子、四只虾🦐。全部都好新鲜。特别要一赞蛏子唔缩水,好有鲜味👍🏻!≡本地时令菜拼盘≡有唐生菜、油麦菜、菜心同白菜仔🥬。打过咁多次边炉都系第一次食菜心,原来佢系冇咁索油,推荐大家试下!≡水云面≡好爽口、煮耐咗都唔会发胀!-≡饺子:香茅虾胶扎肉饺、黄芽白大头菜猪肉饺、芫荽猪肉饺≡🥟饺子款式系出面比较少见,有泰式元素🇹🇭。我觉得黄芽白大头菜猪肉饺最好食,渌熟咗之后仲食得出黄芽白嘅爽口🤤。≡丸类:冬阴功墨鱼丸、手打牛丸、手打弹弹牙鱼蛋≡即使我哋系麻辣汤底,冬阴功墨鱼丸嘅冬阴功味依然好出!手打牛丸好有牛味,比较多筋。鱼蛋系一饼饼𠮶啲白鱼蛋,咬落爽口、弹牙👍🏻!2️⃣ 绝世混酱 $40@酱料区有好多泰国香料,例如香茅、金不换、柠檬叶等等,
📍起锅

≡潮汕牛拼盘≡

≡海鲜拼盘≡

≡本地时令菜拼盘≡

≡水云面≡
好爽口、煮耐咗都唔会发胀!
≡饺子:香茅虾胶扎肉饺、黄芽白大头菜猪肉饺、芫荽猪肉饺≡

≡丸类:冬阴功墨鱼丸、手打牛丸、手打弹弹牙鱼蛋≡

2️⃣ 绝世混酱 $40@
酱料区有好多泰国香料,例如香茅、金不换、柠檬叶等等,可以为食材提鲜。

3️⃣ Iced Thai Milk Tea $38
4️⃣ 椰青 $68