放长假系屋企玩下煮饭仔,买开焙培食品既朋友介绍我呢度买急冻食品cp值高。于是走左个转,买了心头好。店铺企理干净选择不少,有猪,牛,龙虾,带子,鱼子酱。买左块澳洲和牛m5 wagyu 肉眼170g $178比起日本超市买平成一半。放假日,买左d蔬菜(泰国茄,西兰花,红萝白)煮好 ,整左个薯蓉,把牛肉解冻。个真室包装令旧牛可以贴住水咁解冻好方便,唔似平时要连包装盒一齐浸系水度。 再加个透明保鲜贴,轻轻一拉,成旧牛拎得去煮,比起平均要双手打开保鲜纸更方便。烧好个锅,加牛油,煮一阵,已有牛香。望住牛脂肪溶化,就知旧牛3成熟了。 切开好林,系口中化开,但冇麦牛味,所以煎熟d就香d, 煎生d就林d。 睇你想要边种。。煎到变金黄就7成熟。调味就加左少少盐同胡椒粉。USA black cod $78因为小朋友钟意食鱼,所以平时从不煮鱼既我,第一次煮。我都唔清楚要唔要加水煮,但我第一次煮就反转得太多次,变成个鱼皮甩甩地,同埋食到中间好软,好重鱼味。因为煮俾小朋友食都系全熟好d, 所以我再煎多次,煮到d肉既坑纹出哂黎,就得喇。调味就加左胡椒粉同豉油,同蒜蓉。小朋友食哂但唔肯食配菜。个包装同牛一样都系好易解

店铺企理干净

选择不少,有猪,牛,龙虾,带子,鱼子酱。

买左块澳洲和牛m5 wagyu 肉眼170g $178
比起日本超市买平成一半。

USA black cod $78

个包装同牛一样都系好易解冻同撕开。

店员好nice, 店内环境好舒适。

外卖自取