2019-04-23 267 浏览
以前要食到高级养生边炉要去台湾,原来而家香港好多间养心殿,今日一于去试好似去左台湾食养生锅既间隔,有私隐得黎坐得好舒服,唔系你眼望我眼(仲要一入去闻到好香药材香料味)影下个茶,高质类似麦茶我地几人点左鸳鸯锅,美人锅配宁神养心锅咩都未落个阵先试汤底,美人锅:香浓有胶质,里面只乌鸡好大只宁神养心锅:好香(带甜)川芎药材味,唔苦得黎觉得饮完好醒神值得一提:个响铃庇叫,手工做,比出面买盒装既酥脆(唔系清一色极脆)豆腐索汁一流,鸡肉!鸡肉去左皮,超级嫩滑!个杂锦丸子:墨鱼胶丸极弹牙,仲有好香既梅菜猪肉(出奇地夹),芝士牛肉丸Q弹流心芝士水饺好食得出系自己包,个水饺皮好薄,我估味精唔多,因为好似屋企自己包咁,足料又大大,另一样推介系黑毛猪梅花肉,嫩滑得似食牛,肥瘦都兼顾到希望我没放错重点我好钟意佢呢个卤水鸭,佢唔系好浓卤水个只,而系清香甜个款蒸出黎,个汤汁配埋好入味既鸭,正!最后呢个炉鱼,两个字,新鲜,已经好够!

影下个茶,高质类似麦茶

我地几人点左鸳鸯锅,美人锅配宁神养心锅

咩都未落个阵先试汤底,
美人锅:香浓有胶质,里面只乌鸡好大只
宁神养心锅:好香(带甜)川芎药材味,唔苦得黎觉得饮完好醒神

豆腐索汁一流,
鸡肉!鸡肉去左皮,超级嫩滑!

另一样推介系黑毛猪梅花肉,嫩滑得似食牛,肥瘦都兼顾到

希望我没放错重点

最后呢个炉鱼,两个字,新鲜,已经好够!