2022-07-06 140 浏览
好满意嘅一间日本菜,有下次,仲要喺尖沙咀好方便,服务又好,而且每台新客入去嘅时候佢都会击鼓,好有气氛厨师特选寿司刺身盛合 $788一睇餐牌去嘅寿司就已经吸引住我,因为打卡真系一流,有两个寿司嘅拼盘令我心大心细,一个贵少少嘅就有22件寿司,而呢个就刺身同埋寿司都有,最后同朋友都决定咗拣呢个,好似拎住个柜,好特别,寿司有6件,件件上面嘅刺身都好新鲜,而上层嘅刺身都算厚切,而且佢可以媲美香港嘅厨师发板火炙吞拿鱼腩自创寿司 🍣 $128开头我冇留意呢个咁得意嘅寿司,朋友表示几得意然后我哋就话叫佢有一板烧过嘅吞拿鱼腩,紫菜旁边有一只日本蛋同埋一细碗嘅饭如果佢包紫菜同饭一齐食就有啲似平时食嘅拖罗蓉军舰,但我真系第一次食烧过嘅吞拿鱼腩,感觉更加带出到吞拿鱼嘅味道生蛋加饭又令我好挂住嫲嫲了🥹唔好睇佢份量好似好少,其实两个人食啱啱好,因为吞拿鱼食得太多都几柠檬雪芭 $78食完正餐当然要食甜品,拣咗一个我未食过嘅味道嘅雪芭,就系柠檬味。开头有啲惊会超级酸,但估唔到有惊喜。首先因为我哋一早已经落咗单话后上,到我哋叫佢上嘅时候佢哋好快攞咗出嚟,放雪芭既碟放咗冰底令到雪芭唔会溶,值得加分系嚟到已经可以食唔会话好

厨师特选寿司刺身盛合 $788

火炙吞拿鱼腩自创寿司 🍣 $128
开头我冇留意呢个咁得意嘅寿司,朋友表示几得意然后我哋就话叫
佢有一板烧过嘅吞拿鱼腩,紫菜旁边有一只日本蛋同埋一细碗嘅饭
生蛋加饭又令我好挂住嫲嫲了🥹

柠檬雪芭 $78

首先因为我哋一早已经落咗单话后上,到我哋叫佢上嘅时候佢哋好快攞咗出嚟,放雪芭既碟放咗冰底令到雪芭唔会溶,值得加分系嚟到已经可以食唔会话好冰,同埋我唔算食得快佢都唔会溶得快,之前食过好多次一系就好冰,然后一食得就好快就溶,但呢度唔会,而且真系唔会好酸仲好好味😋

呢度识坐一定系坐寿司bar位,可以望住师傅喺度整寿司感觉真系好正,全部都系即叫即做,价钱对得住质素
咁啱坐出餐位附近,望住好多唔同嘅美食喺我面前走过,见到卖相好靓已经流晒口水🤤🤤