2023-08-27
我见朋友都好多次同我提起呢间餐厅,话佢哋嘅辣猪肉煎饺实在好正。我都系食饺子爱好者,听到好嘅评价之后,我就决定亲自试下啦。讲返啲煎饺啦!首先,啲饺子上嚟𠮶刻,个香气真系好香好诱人。佢哋系铁锅度煎嘅,所以底部好脆,一摸就知道。啲皮薄薄地,唔会太厚,好食唔会过酥。而啲猪肉馅,呢个系焦点啦!馅料入面包咗啲香料,令味道好浓郁。而啲肉质鲜嫩多汁,一咬落去真系有啲辣,但唔系咁刺激嘅辣,啱啱好啲。加埋啲葱花,令味道更加丰富,同埋啲口感更加出色。配上啲酱汁,真系更加完美。饺子已经好好食,加咗啲酱汁令味道更加层次丰富。啲酱汁有啲微辣,又有啲酸酸嘅味道,同啲煎饺嘅香味好match。总括而言,我拣呢间餐厅嘅辣猪肉煎饺系因为啲朋友嘅推荐同埋我对呢间餐厅嘅印象都唔错。而食过之后,我可以话我绝对冇后悔。