2020-07-11
麦芝连饼店对我嚟讲简直系难得一遇嘅饼铺!啱晒钟意食面包同甜品的我!自问一直对食物好有要求, 一食就知佢用料好好, 用日本粉, 价格重竟然咁亲民,老板同职员嘅服务态度又好又nice。由佢开店到而家, 我都做左佢地的熟客。我甚至见过面包同蛋糕师傅走出铺面, 同客人交流点改进产品,真系劲有heart! 我食过好多产品, 分享下我心中的头3位!第一位系鲜奶炖蛋白, 每次去必买的甜品, 因为我成家人都好钟意食, 成日派我过去买。佢地会因应客人嘅需求,推岀热同冻嘅鲜奶炖蛋白。炖蛋白好新鲜, 表面果层好cream, 入面就好滑。蛋白同奶的味道都好出!系我最钟意的甜品。第二位系葡挞,味道同外面嘅完全唔同。食落去奶味同蛋香味好浓 ,甜度刚刚好,再加上酥脆嘅皮,完美无瑕咁展现左外脆内软嘅诱人食感!第三位系鸡尾包, 识食一定系食鸡尾包!! 系我食过咁多间最好食的! 有次我好奇问佢老板点解鸡尾包好似同其他店唔同, 原来佢地的料系加左奶去打(秘密武器), 出面一般会加面粉入D料去打。难怪咁好食!! 价钱极亲民, 10蚊3个, 老板话做街坊生意要高品质, 卖平D个个都有好野食!
我食过好多产品, 分享下我心中的头3位!